Leningen overzichtelijk

Lenen is nog nooit zo makkelijk geweest. Nu we internet hebben kunnen we met een enkele druk op de knop over alle informatie beschikken die we willen hebben. Leningen zijn binnen handbereik. Online kun je veel informatie vinden en zelfs leningen afsluiten. De drempel om geld te lenen is daarom een stuk lager komen te liggen. De komende weken zullen we op deze site enkele leningen eens grondig onder de loep nemen, om zo een eerlijk en onafhankelijk overzicht te kunnen bieden. Want geld lenen blijft, ondanks het gemak, een voorzichtige zaak. Deze keer behandelen we de volgende leningen:

Pluskrediet
Speciaal voor mensen tussen de 60 en 65 jaar, is het pluskrediet ontworpen. Het pluskrediet is afgeleid en gebaseerd op het doorlopend krediet. Zo kunnen ook mensen die ouder zijn dan 60 een doorlopend krediet afsluiten. Omdat het gaat om een zogenoemd consumptief krediet, zal het geld gebruikt kunnen worden voor de aanschaf van een nieuwe auto, wasmachine of een vakantie. Zo kunnen ook 60-plussers genieten van de voordelen van de doorlopende lening en een stuk ruimer leven.

Voordeelkrediet
Wie een koopwoning heeft, kan een doorlopend krediet afsluiten tegen een lage rente. Dit wordt dan het voordeelkrediet genoemd, omdat de rente een stuk lager ligt. Dit geld kan gebruikt worden om aan het huis te besteden. Van tevoren wordt een maximum kredietsaldo afgesproken met de bank. Zo beschikt de lener over extra financiële middelen en de zekerheid dat er niet meer op genomen kan worden dan is afgesproken. Net als bij het doorlopend krediet kunnen afgeloste bedragen opnieuw worden opgenomen.

Annuïteitenlening
Bij een annuïteitenlening vinden de maandelijkse betaling van de rente en die van de aflossing plaats door middel van annuïteiten. Dat betekent dat periodiek steeds hetzelfde bedrag wordt betaald aan de bank of kredietverstrekker. Deze lening houdt zichzelf in evenwicht wat betalingen betreft, omdat de annuïteit een aflossingsdeel bevat. Daardoor daalt de periodieke verschuldigde rente, maar worden de aflossingen steeds groter.

Advies
Bovenstaande informatie dient als advies bij het vinden van de juiste lening. Om nog beter voorbereid te worden kun je op het internet op zoek naar meer informatie. Via deze website hopen we dat die informatie binnen handbereik ligt. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je altijd bij een bank of kredietverstrekker langs gaan. Zij zullen je informatie kunnen geven die van toepassing is op je eigen situatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten