Leeninstanties voor studentenlening

Hieronder een overzicht van instanties waartoe een student zich kan wenden bij een tekort aan financiële mogelijkheden.

IB-Groep
Lenen bij de Informatie Beheer Groep is een van de meest populaire manieren om geld te lenen. Het is niet raar dat de IB-Groep populair is. Ze heeft namelijk een bijzonder aantrekkelijke rente. De rente wordt meteen bijgeschreven bij je schuld, maar je hoeft pas twee jaar na afstuderen te beginnen met afbetalen. Daarmee is dit een heel flexibele lening. Tijdens je studie heb je er in feite geen omkijken na. Dan heb je ook wel andere zaken aan je hoofd. Pas als je afgestudeerd bent en zelf geld verdient, kun je beginnen met aflossen.
Wel is het goed om te weten dat er grenzen zijn aan het leenbedrag. Je kunt bij de IB-Groep opvragen hoeveel je maximaal mag lenen.

Studentenkrediet
Het studentenkrediet – of de studielening – is een andere manier om extra financiële ruimte te creëren. In wezen is de studentenlening niet veel meer dan een doorlopend krediet, maar dan voor studenten. Je kunt tot enkele duizenden euro’s lenen. De verschuldigde rente wordt gedurende de studie bijgeschreven op je krediet. Na afloop van je studie wordt het studentenkrediet weer omgezet naar een normale lening. Maandelijks moet je dan 2 procent van de kredietlimiet gaan terugbetalen.

Rood staan
Een andere veel gebruikte vorm van ‘lenen’ is rood staan op een studentenlening. Dit blijkt namelijk een heel voordelige manier te zijn, daar je op een studentenrekening een stuk voordeliger rood staat dan op een gewone lening. Meestal kun je tot duizend euro rood staan op een studentenlening. Echter, er zijn ook banken die je meer geld rood laten staan. In sommige gevallen zelfs tot € 5.000,-.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten