Vergelijk hypotheken

Een huis kopen gaat in de meeste gevallen gepaard aan een hypotheek. Wie een huis wil kopen, zal een hypotheek af moeten sluiten. Op die manier leen je geld van de bank of hypotheekverstrekker om je huis te kunnen kopen. In de jaren die volgen zul je de hypotheek, in de meeste gevallen, af gaan lossen en een rentepercentage betalen. Wanneer de hypotheek is afgelost, ben je volledig eigenaar van het huis. In dit artikel zullen we een aantal hypotheken toelichten, in de hoop dat het je helpt bij het vinden van de juiste.

Annuïteitenhypotheek
De annuïteitenhypotheek is een vorm van hypotheken waarbij elke termijn het bedrag voor de aflossing zo wordt gekozen, dat de totale betaling – die bestaat uit de som van rente en aflossing – steeds weer gelijk is. Op die manier kan aan het einde van de looptijd de gehele hypotheeklening worden terugbetaald. Een dergelijk aflossingstype wordt annuïteit genoemd. De annuïteitenhypotheek is een veelvoorkomende hypotheekvorm.

Overbruggingshypotheek
Een overbruggingshypotheek is een vorm van hypotheken waarbij de cliënt de overwaarde van zijn oude huis leent, om deze in zijn nieuwe huis te kunnen inbrengen. Deze hypotheek wordt afgelost met de opbrengst van de verkoop van de oude woning. Deze hypotheek overbrugt de periode tussen het aangaan van de hypotheek op het nieuwe huis en de aflossing van de hypotheek van het oude huis.

Seniorenhypotheek
De senioren hypotheek is er voor mensen met een pensioen of VUT regeling die en eigen huis bezitten. Deze hypotheek zorgt er voor dat je in je eigen huis kunt blijven wonen en over extra geld kunt beschikken zonder dat je het huis hoeft te verkopen. Je vult je maandelijkse pensioen of uitkering aan met de hypotheek van je huis. De nieuwe hypotheek is niet hoger dan de taxatie waarde van het huis.

Hypotheekadvies
Je hebt drie hypotheekvormen met elkaar kunnen vergelijken via dit artikel. De komende weken zullen we je nog meer op de hoogte houden van andere hypotheken. Toch is het raadzaam om, wanneer je van plan bent een hypotheek af te sluiten, in gesprek te gaan met een hypotheekadviseur. Hij of zij zal je meer kunnen vertellen over de hypotheek die het beste bij jouw situatie past.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten