Informatie over geldzaken

Je hebt veel verschillende categorieën in geldzaken. Je kunt geld lenen, beleggen, een hypotheek afsluiten, sparen en veel meer. Via de artikelen ‘Informatie over geldzaken’ willen we iedereen informeren over geld en meer.

Investeren
Wanneer je genoeg geld hebt kun je besluiten dat te investeren. In feite investeer je al wanneer je een auto koopt. Echter zul je hier niet snel winst uit behalen omdat de auto al een deel van zijn waarde verliest op het moment dat je bij de dealer wegrijdt. Je kunt ook investeren in plannen en projecten die door de overheid of particulieren worden aangeboden. Het is wel zaak om hier voorzichtig te werk te gaan. Bij het investeren in projecten moet je altijd zorgen dat je op de hoogte bent van wat er van je verwacht wordt en wat het op kan leveren. Een goede advocaat zou je hierbij nog van pas kunnen komen.

Notering bij het BKR
Wie een lening bij een bank of erkende kredietverstrekker afsluit, zal worden bijgehouden bij het BKR. Dit is het Bureau Krediet Registratie, gevestigd in Tiel. Het BKR houdt bij wie een lening afsluit en of deze wordt terugbetaald. Wanneer de terugbetaling problemen oplevert, krijgt de lener in kwestie een zogenaamde negatieve BKR codering. Banken en kredietverstrekkers worden dan op voorhand gewaarschuwd als deze persoon een lening bij hen af wenst te sluiten. In dat geval mogen banken de lening weigeren. Voor iemand met een BKR codering is het vaak moeilijk om een nieuwe lening of een hypotheek te vinden.

Aflossen van hypotheek
Een hypotheek afsluiten is één. Maar dan moet je ook nog gaan aflossen. Hoe zit dat nu precies in elkaar? Een hypotheek bestaat uit een grote lening. Je zult maandelijks die lening moeten aflossen. Zoals overeengekomen is met de hypotheekverstrekker of de bank betaal je een deel van die aflossing per maand. Maar daar komt dan ook nog rente bij. De rente is het geen waar de banken aan verdienen. De rente kan een vast of variabel percentage zijn van de volledige hypotheeksom. Wanneer je grote delen tegelijk aflost, kan de rente dalen. Het is dus goed om je in deze informatie te verdiepen. Zo hou je de aflossing zelf in de hand, evenals de hoogte van de rente.

Risico’s vermijden
Veel mensen zijn bang dat ze in financiële problemen komen bij het aangaan van een lening of hypotheek. Omdat niet iedereen even goed overweg kan met geldzaken, adviseren we om zoveel mogelijk risico’s uit de weg te gaan. Dat kan door je te verdiepen in de geldzaken in kwestie, maar ook door advies te vragen bij onafhankelijke experts. Wanneer je geen vertrouwen hebt in een lening, een hypotheek of wat voor financieel product dan ook, dan doe je er beter aan om het product te vermijden. Er zijn vaak genoeg vervangers. Want het laatste wat we willen is dat je in de problemen komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten