Over het voordeelkrediet

Met de komst van het zogenoemde voordeelkrediet, zijn veel huiseigenaren een stuk voordeliger uit bij het afsluiten van een lening. Steeds meer banken en kredietverstrekkers bieden deze voordelige lening, het voordeelkrediet genoemd, aan. Wanneer je een koopwoning bezit, kun je kiezen voor deze speciale vorm van het doorlopend krediet, maar dan met een lagere rente. Dat alles maakt het voordeelkrediet een uiterst geschikte lening voor iedereen die het huis eens extra op wil knappen, uit wil breiden of op een andere manier extra financiële ruimte kan gebruiken.

Hoe werkt het voordeelkrediet?
Hoewel de voorwaarden, afspraken en handelingen rondom het voordeelkrediet per bank nogal uiteen kunnen lopen, geldt over het algemeen dat je tussen de 23 en 64 jaar moet zijn voordat je de lening af mag sluiten. Het meest geschikte bedrag voor het voordeelkrediet ligt tussen de 10.000 en 75.000 euro. Ook betaal je bij een hoger bedrag minder rente. Normaal gesproken ligt die grens op de 15.000 euro. Wanneer je de lening bent aangegaan, kun je het geld zelf overschrijven naar je rekening. Vanaf dat moment treedt ook de rente in werking. Mocht je extra geld willen aflossen, dan kun je dit boetevrij doen.

Afbetaling
Je betaalt rente en aflossing op het moment dat je geld hebt overgemaakt van je lening naar je rekening. Je betaalt alleen rente over het opgenomen bedrag, dus het bedrag dat je ook daadwerkelijk gebruikt. Het voordeelkrediet maakt gebruik van een variabele rente, wat betekent dat de rentetarieven kunnen wijzigen. Afhankelijk daarvan kan de looptijd van de lening toe- of afnemen. Wanneer de rente stijgt, zul je langer bezig zijn met afbetalen dan wanneer de rente daalt. Je bent namelijk maandelijks gewoon hetzelfde kwijt zijn. Tussentijds extra geld op je lening aflossen, waardoor je de looptijd dus eigenhandig kunt verkorten, is boetevrij toegestaan. Tevens mag je geld dat je hebt afgelost opnieuw opnemen.

Online offerte aanvragen
Als je een voordeelkrediet af wil sluiten, hoef je niet eens zo goed te zoeken. Op het internet bieden diverse banken en kredietverstrekkers deze lening aan. Online kun je vrijblijvend een offerte aanvragen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten